• AMERİKA WAT
  • KORE VE BEN
  • GENÇLİK OTOBÜSÜ AVRUPA
  • KOZMETİK DEMİŞKEN

    30 Nisan 2014 Çarşamba

    AAA EVİMDE KORELİ VAR :D

    K - F HOMESTAY ORGANIZASYONU DUYMAYAN KALDI MI :) 


    Arkadaşlar uzun zamandir araştırdığım bir proje vardı ve aslinda katilmayi çok da düşündüm ama ev taşıma durumları yüzünden erteliyordum ama bence siz ertelemeyin ilk olarak konuya direk gireyim
         KOREA FANS artık karşılıklı olarak gerçekleştirilen bir HOMESTAY uygulamasini resmen başlattı...


    (DIREK SAYFADAKI YAZIYI SIZE AKTARIYORUM)

    Organizasyona Şu ana kadar kayıt yaptıran 80 arkadaşımızın bilgileri korea-fanstourism.com'a eklendi. Hedefimiz 1 yıl içinde 500 kişi. Destekleri için KTO İstanbul ofis direktörü Sayın Chang Gun KWON'a ve homestay uygulaması fikrini bizlerle paylaşan Sayın Mehtap TÜRKMEN'e teşekkür ederiz.

    >>>KOREA - FANS TOURISM RESMI SAYFASI 


    Daha önce duyurduğumuz ve kayıtları kabul etmeye başladığımız Korelilere yönelik Türkiye'de homestay uygulamasında yeni ve sevindirici haberler var. Önümüzdeki günlerde, Korea-Fans bünyesinde açılacak olan korea-fanstourism.com sitesinde, homestay uygulamamız için özel bir bölüm oluşturulacak. Bu özel bölümde, kayıt yaptıran ve yeni kayıt yaptıracak arkadaşlarımızın genel bilgileri olacak (şehir, kaç misafir ağırlayabilir vs). Bu bilgilerde, isim-adres, iletişim bilgileri ''yer almayacak''. Kore'den gelen taleplerle ilgili olarak biz yazışıp, sizlerle misafirler arasında iletişim sağlayacağız.

    Homestay uygulaması, özellikle Kore'de bu organizasyonun duyurulması, gündemde kalması için Kore Turizm Organizasyonu bizlere destek verecek. Sayın Chang Gun KWON'a destekleri için teşekkür ederiz.

    Görüldüğü üzere gayet Türklere özgü olarak içtenlikle gerceklesicek bir proje yani misafir ağrılar gibi arkadaş ağırliycaz

    Organizasyon şu sekilde ilerleyecek...

    Homestay uygulaması için başvuruda bulunacak arkadaşlarımız (daha önce başvuruda bulunanların kayıtları mevcut, yeniden e-mail göndermelerine gerek yok); İsim-soyad, yaş, şehir, cep telefonu numarası, kaç kişiyi misafir etmek istiyor, misafir seçeneğinde cinsiyet kısıtlaması var mı, oda+kahvaltı dışında 'eğer gerekirse' akşam yemeği ikram etmek, şehirde gezi için rehberlik yapmak ister mi, misafirimizin evdeki eşya ve malzemeleri (örneğin sıvı sabun, ütü, fön vs) kullanması sorun yaratır mı konularına cevap vererek 'kidaybaksi@hotmail.com' adresine e-mail gönderip kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

    K-F Homestay organizasyonu bir defalık bir çalışma değildir. Kayıt yaptıranlar, her grup geldiğinde misafirlerimizi ağırlamak zorunda değil. Örneğin Haziran ayında uygun olmazsınız; Ekim ayında uygun olunca misafir ağırlarsınız.

    Ayrıca emeklerimiz karşılığında ücretlendirmede yapilacaz cuzri bir para da ödenecek...


    Misafir ağırlayacak arkadaşlarımızın doğal olarak masrafları olacaktır. Amatör bir çalışma olsa da, en azından cebinizden para harcamamanız çok önemli. Bu yüzden;

    *Misafirlerimizden 'kişi başı günlük' 20 Dolar talep edeceğiz. Bu, oda+kahvaltı için geçerli olacak. Bu 20 Dolar'ın 15 Dolar'ını misafirimizi ağırlayan arkadaşımız alacak. 5 Dolar'da, eğer Kore'deki bir acenta aracılığı ile grup gelirse acentaya; Direk bizim duyurularımız sayesinde grup gelirse K-F'ye kalacak ve bu parayı website, etkinlik vs masrafları için kullanacağız.

    Eğer misafirlerimiz akşam yemeği, rehberlik gibi çalışmalar da isterse, ev sahibine bunun için de ödeme yapacak veya masrafları karşılayacak. Bu konu, duyurularda yer alacak. Daha çok ev sahibi-misafir arasındaki diyalogla şekillenecek. Sizden ricam; Türk-Kore ilişkilerine önemli bir katkı yapacaksınız ancak cebinizden para harcamayın.

    Sonraki dönemlerde homestay uygulamasında Kore tarafında da organizasyon yapmayı planlıyoruz. Bu sayede gençlerimiz daha ekonomik seçeneklerle Kore'de konaklama ve Kore kültürünü tanıma şansı yakalayacak.
                       [Resim: rsxo.png]

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder