• AMERİKA WAT
  • KORE VE BEN
  • GENÇLİK OTOBÜSÜ AVRUPA
  • KOZMETİK DEMİŞKEN

    13 Mayıs 2014 Salı

    KORE YEMEK YARIŞMASI 2014 BAŞLIYOR

          
    Merhaba Arkadaşlar 

    Birçoğunuzun heyecan ile beklediği ve geçen yıl da gerçekleştirilen Kore Yemekleri Yarışmasına katılımlar başladı katılım formu için BU SAYFAYA IŞINLANIP HEMEN SAGDA BULUNAN FILE BASVURU FORMUNU DOLDURUYORUZ.

       GELELİM ŞARTLARIMIZA ^^

    Kendisi, annesi ya da babası Kore vatandaşı ya da Koreli olmayan kişiler ve Kore yemeklerine ilgi duyan aşçı, aşçılık okuyan öğrenciler dahil tüm Türk vatandaşları (Diğer ülke uyruklu kişi katılamaz.)


      Yarışma Tarihleri

    Başvuru: 12 Mayıs-30 Mayıs 2014
    Ön eleme: 6 Haziran, 17:00 (İstanbul MSA)
    Final: 25 Haziran 
    TARİHLERİ KAÇIRMIYORUZ AMAN DİKKAT !

     Yarışma Aşamaları

    1. Kore yemeği yaparken çektiği 10 dakikalık videoyla Türkiye ön elemesine katılacak kişiler seçilecektir.

    2.Video ön elemesini geçen 30kişi(Marmara bölgesinden 15 kişi, diğer bölgelerden 15 kişi) Türkiye ön elemesine katılıp yarışacaktır.

    3. Türkiye ön elemesinde toplam 12 kişi seçilecek(Marmara bölgesinden 6 kişi, diğer bölgelerden 6 kişi) ve Ankara’da bulunan Kore Kültür Merkezi’nde yapılacak Türkiye finalinde yarışacaktır.

    4. Türkiye finalinde 1. ödülü kazanan kişi Kore’de düzenlenecek Uluslararası Kore Yemekleri Yapma Yarışmasına katılma hakkı kazanacaktır. Kore’de düzenlenecek olan final 20 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.


     Yarışma Konusu:  

    Video aşaması: Herhangi bir Kore yemeği 

    Ön eleme: Bibimbap (비빔밥)

    Final: Japche(잡채) 

     Başvuru Yöntemi:

    1. Herhangi bir Kore yemeğini yaparken videoyla kayıt edip ‘DailyMotion’ ya da ‘İzlesene.com’ websitesine yükleyin. (Video süresi en fazla 10 dakika olmalı.)

    2. Marmara bölgesinde oturan kişiler: Başvuru formunu doldurup link ile birlikte e-mail yoluyla koremutfak2014@gmail.com mail adresine gönderin.

    3. Video elemesinden sonra ön elemesine katılacak kişiler belli bir süre içinde belirlenecektir ve Marmara böglesinden başvuran kişiler için İstanbul(MSA)’da, diğer bölgelerinden başvuranlar için Ankara(Kore Kültür Merkezi)’nde öneleme yapılacaktır. 

     Değerlendirme Kriterleri: 

    Yemeğin tadı ve yemek yapma prosedürü(70) + Yemek hakkında açıklama(30) + ekpuan(5) 

     Ödüller : 

    Henüz netleşmedi. Netleşince açıklanacaktır. 

     Not:

    1. Yarışma için gereken malzemelerden Bibimbap için biber salçası(goçujang) ve susam yağı(çamgirım), Japche için Japche makarnası(Dang myeon) ve susam yağı düzenleyen tarafından hazırlanacaktır.  Diğer malzemelerin yarışmacılar tarafından hazırlanması gerekir.

    2. Ocak düzenleyen tarafından hazırlanacaktır. Diğer gereken bıçak, tahta, servis tabakları ve tencere gibi yemek yapmak için gereken araç ve gereçlerin yarışmacılar tarafından hazırlanması gerekir.

    ŞİMDİDEN ELLERİNİZE SAĞLIK DAHA FAZLASI İÇİN BAKINIZ

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder