• AMERİKA WAT
  • KORE VE BEN
  • GENÇLİK OTOBÜSÜ AVRUPA
  • KOZMETİK DEMİŞKEN

    7 Temmuz 2014 Pazartesi

    DOĞA İÇİN ÇALMAK İÇİN AVRUPA'YA GELİYORUZ DESEK NE DERSİNİZ?

    Merhaba Arkadaşlar GENÇLİK OTOBÜSÜ Projesi ile yeni maceralara yelken açmaya devam ediyoruz.
    DOĞA İÇİN ÇAL & GENÇLİK OTOBÜSÜ İLE AVRUPA'YA GİDİYOR!
    Peki DOĞA İÇİN ÇAL nedir ?

    Doğa sorunlarının evrenselliği, doğanın insanlara mekan ve kaynak oluşuyla, müziğin evrenselliği ve insanların ortak dili oluşu arasındaki bağ, projenin çıkış noktası oldu.
    Müzik; yaygın, eneji dolu, durdurup kendini dinleten ya da arka plana geçip çaktırmadan varolan...
    Seçtiğimiz parça: "Divane Aşık Gibi" Bilmeyen yok, sevmeyen yok...

    Dünyanın çivisini çıkaranlar kadar, bunu seyretmekle yetinenler de benzer biçimde sorumluysa, çözümler bulmak ve uygulamak zorundaysak, her vesile ile hatırlamalı, hatırlatmalıyız.... Hem değişim gerektiğini bilip, hem "Şöyle yap, böyle yap" laflarını dinlemediğimize göre, "ne yapmalıyım" diye düşünmek gerektiğini her dinlediğinde hatırlatan bir müzik işe yarar mı? En azından konunun farkında olanlar için, arka planda fazladan bir vicdan azabı durumu yaratır mı? 

    "Birlikten kuvvet doğar" mı? Tek tek düşündüğümüz, anlatmaya çalıştıklarımız, hep birlikte, bir ucundan tutarak ortaya konduğunda verdiği enerji artar mı?

    Agaclar.net'ten Fırat Çavaş, doğdukları iller farklı, yaşadıkları mekanlar farklı, zevkleri, yaşama bakış açıları farklı 45 müzisyeni, var olan gerçekleri bir kez daha hatırlatmak için bir araya getirdi: Doğa için çal! 
    "Divane Aşık Gibi" yollarda dolaşmaktan başka, hem mecaz da hem de fikirde "Sen yağmur ol, ben bulut, Maçka'da buluşalım" diyoruz.

    Yeni başladık, devam edeceğiz...

    Sizi de bekleriz! 

    Bizler de Gençlik otobüsü olarak Doğa için Çalalım dedik ve Doğa İçin Çal Ekibi ile Pojeyi Avrupaya 
    taşıdık.  




    Bir de bu projeye Doğa İçin Çal'ın Gözünden bakmak  istersiniz diye düşündüm ve projeyi Fırat Çavaş'dan dinleyelim istedim :) Kendisi de beni kırmadı ve sorularıma yılmadan cevap verdi.




    Fırat Bey'in bu proje ile tanışması Arkadaşımız Halil Kaya sayesinde olmuş. Halil; Fırat beyin Maksut Hoca ile görüşmesine vesile olmuş. Aslında 2010 yıllarında Maksut Hocanın kendisine mail attığını fakat bir türlü şartlar el vermediği için de görüşemediklerini dile getirdi bunun üzerine bu sefer şeytanın bacağını kırmışlar ve görüşme ayarlamışlar. Görüşme sonucunda da bir şeyler yapmaya karar vermişler...

    Fırat Bey in Bir cümlesi aslında bütün projeyi özetliyor ...

    ''Gençlik Otobüsü Doğa için çal projesini desteklemek için Bizi de Avrupa'ya götürüyor ve

    Aslında Sponsora ihtiyacı olan Gençlik Otobüsü Doğa için çal projesine sponsor oluyor bir anlamda.'' İşte tam bu aşamada Gençlik Otobüsü sayesinde Avrupa'da doğa için çala başvuran 1000'lerce kişi içerisinden seçilen arkadaşlarımız için Fırat bey devreye girecek. Bu aşama da Doğa için Çal 6 projesine seçilen arkadaşlarımızın videolarını kayıtlarını Fırat bey kendisi alacak. Yani her ülke de ayağınıza gelen Doğa için çal ekibi ile ses kayıtlarınız ve videolarınız çekilecek. Ayrıca düzenlemesini Fırat beyin yaptığı bir Gençlik Otobüsü şarkısı da yolda...
    Klibini bizim çekeceğimiz bizim söyleyeceğimiz harika bir şarkı ...
    Projede ki enstrüman çalan arkadaşlarımız da tabi boş durmayıp Gençlik otobüsü şarkımıza eşlik edebilir.
    Bütün Doğa İçin Çal 6 Projesinin arka ekibinde Gençlik Otobüsü 5 ekibi olarak bulunmak bizim için eşsiz bir şans olacak.
    YANİ UZUN LAFIN KISASI BİRBİRİNİ DESTEKLEYEN EŞSİZ 2 PROJE TEK OTOBÜSTE
    PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK DERSİNİZ?
    BEKLEYELİM GÖRELİM
    GENÇLİK OTOBÜSÜ 5 DOĞA İÇİN ÇAL 6 EKİBİYLE AVRUPA'YA GELİYOR HAZIR MISINIZ?
    HEP BERABER DOĞA İÇİN ÇALALIM ....

    1 yorum: